نوشیدنی هایی که باعث افزایش یادگیری میشوند
یکی از بخشهای مهم مغز، حافظه است. حافظه نقش بسیار مهمی در تصمیمگیری ما در زندگی و سطح یادگیری ما دارد. برای تقویت حافظه راههای بسیاری وجود دارد.
یکی از راههای طبیعی برای تقویت حافظه، خوردن نوشیدنیهای طبیعی و مواد غذایی است. در ادامه قصد داریم دربارهی نوشیدنیهایی که در تقویت مغز تاثیر بسیاری دارند، صحبت کنیم. همراه ما باشید.
نوشیدنی؛ معجزهی تقویت حافظه
امروزه بیشتر افراد از اینکه حافظهی ضعیفی دارند و معمولا فراموش میکنند، رنج میبرند. برای رفع این مشکل میتوانید نوشیدنیهایی را که در ادامه به شما معرفی میکنیم، تهیه کنید.
آب انار
آب انار منبع آنتیاکسیدان است و خواص بسیاری برای بدن دارد. تقویت حافظه و افزایش قدرت شناختی فرد، از فواید این نوشیدنی است. شما میتوانید از این نوشیدنی، روزانه یک لیوان میل کنید.
آب معمولی
همانطور که میدانید، تقریبا بیش از 70 درصد از بدن ما را آب تشکیل میدهد. مصرف آب در شادابی پوست، بهبود حافظه و دفع سموم بدن نقش بسیاری دارد. معمولا زمانیکه بدن شما آب مورد نیاز را دریافت نمیکند، سردرد میگیرید و نمیتوانید تمرکز کنید، به همین دلیل حتما باید به اندازه کافی آب بخورید.
آب سیب، هویج و چغندر قرمز
از ترکیب آب سیب، هویچ و چغندر قرمز یک نوشیدنی فوقالعاده مفید تهیه میشود. ترکیب این سه میوه سرشار از انواع ویتامینها، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی است. چغندر قرمز موجود در این نوشیدنی، مغز را تحت تاثیر قرار میدهد تا اسید نیتریک بیشتری تولید کند. اسید نیتریک موجود در مغز به بهبود گردش خون در بدن کمک میکند. هویج بتاکاروتن دارد که برای بینایی مفید است و عملکرد مغز را بهبود میبخشد. سیب هم از بدن در برابر ابتلا به بیماریهای عصبی همانند آلزایمر محافظت میکند.
آب پرتقال
همه میدانیم که آب پرتقال منبع ویتامین سی است و خوردن یک لیوان از آن در طول روز، 93 درصد از نیاز بدن را به ویتامین سی رفع میکند. آزمایشها نشان میدهند که افرادی که بدنشان از ویتامین سی کافی برخوردار هستند، نسبت به سایر افراد حافظهی بهتری دارند.
البته مصرف زیاد آب پرتقال هم به علت شیرینی آن، باعث بروز بیماریهای قلبی و دیابت میشود. بنابراین باید به اندازه، آب پرتقال بخورید.
آب بلوبری
یکیدیگر از نوشیدنیهای پرخاصیت برای مغز، آب بلوبری است. بلوبری منبع آنتیاکسیدانهای آنتوسیانین و ترکیبات گیاهی پلیفنلی است که برای بهبود عملکرد مغز فواید بسیاری دارد. کارشناسان معتقدند که خوردن این نوشیدنی در بهبود حافظه بلندمدت و کوتاهمدت، تاثیر زیادی دارد.
آب چغندر
چغندر منبع نیترات است که از آن اکسید نیتریک تولید میشود. اکسید نیتریک، فرآیند خونرسانی به سلولهای مغزی را بهبود میبخشد. به ورزشکاران پیشنهاد میکنیم که برای افزایش عملکرد ورزشی خود، آب چغندر بخورند.
آبمیوه و اسموتیهای سبز
آبمیوههای ترکیبی سبز، از ترکیب کلم، اسفناج، خیار، سیب سبز و گیاهان تازه مانند گیاه علف لیمو تهیه میشوند. آبمیوههای ترکیبی سرشار از انواع آنتیاکسیدانهای قوی هستند که به بهبود حافظه و رفع خستگی کمک میکنند.
شیر نارگیل
ترکیبات موجود در شیر نارگیل به رفع اختلالات حافظه کمک بسیاری میکند. به علاوه ویتامینهای موجود در این نوشیدنی، فرآیند خونرسانی به سلولهای مغزی را بهبود میبخشد.
طعم فوقالعادهی شیر نارگیل عالیس، شما را ترغیب میکند که همیشه شیر نارگیل میل کنید.
شیر
بر اساس مطالعات انجام شده در مجلهی بینالمللی لبنیات، خوردن یک لیوان شیر در طول روز، علاوه بر تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن، در سلامت روان و بهبود عملکرد مغز نقش بسیاری دارد.
علاوه بر این، محققان برای سنجش عملکرد مغز آزمایشی را انجام دادند. این آزمایش نشان داد که افرادیکه انواع شیر و لبنیات مصرف میکنند، نسبت به افرادی که شیر نمیخورند، بهتر میتوانند تمرکز کنند. طبق رژیم غذایی امریکا در سال2010، افراد بزرگسال بهتر است 3 لیوان شیر کم چرب در طول روز بخورند. اگر روزانه این مقدار شیر مصرف کنند، 9 ماده مغذی مورد نیاز بدن همانند کلسیم تامین میشود.
قهوه
قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی دنیا است که کافئین موجود در آن خواص بسیاری برای مغز دارد. همچنین آنتیاکسیدان موجود در قهوه، اسید کلروژنیک است که نقش مهمی در سلامت مغز دارد.
مصرف کافئین در دوزهای 40 تا 300 میلیگرم، معادل خوردن 5/0 تا 3 فنجان قهوه، در طول روز است. این میزان تمرکز و هوشیاری را افزایش میدهد و حافظه را تقویت میکند. همچنین قهوه برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر هم مفید است و علائم این بیماری را کاهش میدهد.
این نکته را در نظر بگیرید که مصرف بیش از 4 فنجان قهوه در طول روز برای بدن مضر است و مشکلاتی به همراه دارد.
شکلات تلخ
فلاوونوئید موجود در کاکائو، دیواره رگهای خون را تحت تاثیر قرار میدهد و آن را شل میکند. شل شدن دیوار رگهای خونی در کاهش فشارخون تاثیر بسیاری دارد و اثرهای مخرب مغز را به حداقل میرساند. بهعلاوه، خوردن یک فنجان شکلات داغ در طول روز، خطر سکتهی قلبی را کاهش میدهد.
چای
چای سیاه دارای آنتی اکسیدان ضدسرطانی اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است که این ماده عملکرد حافظه را بسیار بهبود میبخشد. همچنین چای سیاه، تولید سلولهای مغزی را افزایش میدهد.
چای دارچین و زردچوبه
پروآنتوسیانین و سینامالدئید، ترکیبهای موجود در دارچین هستند که پروتئینهای تاو موجود در مغز را کاهش میدهند. پروتئینهای تاو، باعث مختل شدن حافظه میشوند. در کنار آن، زردچوبه هم به علت داشتن کورکومین، مانع رشد پروتئینهای تاو میشود. برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر، میتوانید به این ترکیب، روغن زیتون هم اضافه کنید.
چای سبز
چای سبز هم سرشار از کافئین است. البته میزان کافئین موجود در آن کمتر از قهوه است. این نوشیدنی، دو ترکیب نوتروپیک مفید به نام التیانین و EGCG دارد که آرامشبخش هستند و در بهبود تمرکز تاثیر بسیاری دارند.
کامبوچا
کامبوچا یک نوع نوشیدنی تخمیره شده است که از ترکیب چای سیاه یا چای سبز به همراه گیاهان دارویی تهیه میشود. پروبیوتیک موجود در کامبوچا برای سلامت روده بسیار مفید است.
همانطور که میدانید بین روده و مغز یک خط ارتباطی وجود دارد که بر هم تاثیر میگذارند. در واقع سلامت روده در بهبود عملکرد مغز نقش زیادی دارد.
لاته زردچوبه
لاته زردچوبه نوشیدنی گرم و خامهای است که آنتیاکسیدان کورکومین دارد و تولید فاکتور نورونزایی مشتقشده از مغز را افزایش میدهد. اگر مغز با کمبود این ماده همراه شود، نقایص ذهنی و اختلالات عصبی در بدن ظاهر میشوند.
لاته آداپتوژن
نوشیدنی گرم دیگری که به حفظ سلامت مغز کمک میکند، لاته آداپتوژن است. این نوشیدنی در رفع استرس، رفع خستگی و بهبود بیماریهای عصبی تاثیر بسیاری دارد.
لاته آداپتوژن، از قارچ خشک و جینسینگ هندی یا ریشه ماکا تهیه میشود. ممکن است در تهیهی این ترکیبات، دچار مشکل شوید، به همین دلیل میتوانید ترکیب آمادهی آن را تهیه کنید.
کفیر
کفیر یک نوشیدنی تخمیرشده است. این نوشیدنی از شیر تخمیر شده تهیه میشود و سرشار از پروبیوتیک است. همچنین کفیر به رشد باکتریهای سالم روده کمک میکند و عملکرد مغز را بهبود میبخشد.